Des de CNT volem recolzar la vaga del proper 29 de novembre de 2018, així com a les

diferents mobilitzacions en suport a la educació pública i laica. És urgent implicar-se en la

defensa de l’educació com a conquesta irrenunciable de la classe treballadora,

amenaçada dia a dia per la precarització i la manca de recursos.

Per això, la Vaga continua sent una eina imprescindible per defensar els nostres drets.

Però més enllà d’una vaga puntual pensem que cal enfortir els espais de debat i

participació directa de tots i totes les interessades en l’escola i l’educació col·lectiva. El

dret a l’ensenyament públic ha de completar-se i avançar, allunyant-lo de la lògica

autoritària, patriarcal, classista, competitiva i elitista, contribuint a educar persones

lliures i equivalents.

PER AIXÒ PROPOSEM:

1- La derogació dels Decrets de plantilles, Decret de direcció, la LOMCE i la LEC (Llei

d’Educació de Catalunya), responsables de la precarietat i la pèrdua de democràcia als

centres.

2- Retirada immediata dels recursos públics destinats a centres privats i religiosos.

3- Revertir les retallades a l’escola pública. La reducció dràstica de les ràtios d’alumnes per

aula.

4- L’Ampliació i consolidació dels llocs de treball pel professorat.

5- Increment de personal de suport a la docència per atendre les necessitats especials de

l’alumnat.

6- Recuperació de poder adquisitiu de les treballadores d’educació.

7- Garantir el dret a un menjador escolar públic i gratuït gestionat per la comunitat

educativa. Entenent aquest com a una part important de l’educació cívica i alimentària.

8- La creació d’escoles bressol horitzontals i gratuïtes al servei de la classe treballadora.

Com a embrió d’una educació lliure i igualitària.

9- Dignificar la tasca educativa i les condicions laborals del Lleure Educatiu i Sociocultural.

Reconèixer els monitors/es, directors/es de lleure, vetlladors/es, personal de cuina i

menjador, etc. com a part imprescindible en l’àmbit educatiu.

10- Pla educativa integral. Defensa del model d’immersió lingüística. Foment i creació

d’escoles lliures. Participació directa de la comunitat educativa i les Ampes mitjançant les

assemblees de centre. Introducció dels esquemes d’escola lliure en el funcionament de

l’escola pública.

Així doncs des del nostre sindicat fem una crida a totes les treballadores del món educatiu,

estudiants, mares, pares, avis, avies, tutors, tutores, etc. a comprometre ́s. Organitza’t al

nostre costat de forma assembleària i al marge dels “sindicats” oficials.

L’EDUCACIÓ PÚBLICA ÉS UNA LLUITA DE TOTES I TOTS!

 

 

 

grafico1

 

Als/les treballadors/es de l’hoteleria

 

El conjunt dels/les empresaris/es propietaris de bars i restaurants de la ciutat de Terrassa estan organitzats al Gremi Empresarial d’Hostaleria de Terrassa i comarca. A través d’aquest organisme, els i les empresaris/es defensen els seus interessos de manera bel·ligerant amb la finalitat d’enfortir la seva situació en detriment de la teva.

 

No és cap secret que els diners que s’estalvien gràcies els contractes d’obra i servei; de formació i pràctiques; la contractació de personal a partir de categories professionals amb menors càrregues en matèria salarial; la contractació de personal per a mitja jornada quan es realitza una jornada completa; el pagament de salaris en negre; les hores extres que es converteixen en jornades salvatges de fins a dotze hores; la no remuneració de les nocturnitats, etc. van a parar a la butxaca d’aquests/es empresaris/es.

 

Davant d’això, què pots fer?

 

 

ORGANITZA’T AL TEU SINDICAT!

 

Hi ha molta gent que es troba en la mateixa situació. El sector de l’hoteleria és enorme i abraça la quasi totalitat del teixit productiu de la ciutat, on el sector serveis esdevé un dels àmbits capdavanters de la precarietat laboral i social.

 

No ets l’única persona que pateix els abusos patronals que abanderen el sector de l’hoteleria. Enfront la impunitat dels/les empresaris/es, organitzar-te és la primera i millor resposta que els treballadors/es podem donar.

 

Els/les empresaris/es, propietaris/es dels bars i restaurants que lliguen la teva vida a una vida paupèrrima, s’organitzen a les teves esquenes al Gremi, i estan perfectament assessorats per a blindar la seva posició i extreure el màxim rendiment del teu treball.

 

I per que tu no? A través del sindicat, els/les treballadors/res de l’hoteleria enfortim la nostra posició i, a més a més, coneixem millor quines són les condicions laborals que patim i de quina manera les podem millorar; i ho podem fer únicament amb l’organització dels/les treballadors/es en un sindicat al marge de partits polítics, subvencions i interessos particulars, assembleari i horitzontal, ja que com a treballadors/es només ens devem a nosaltres mateixos.

 

FORMA’T!

 

El gremi posa a disposició dels seus agremiats tot el suport en matèria jurídica, laboral i administrativa. Com és que mai t’han informat de quines són les característiques del sector quan t’incorpores a la feina? Coneixes el salari que s’adequa a la teva categoria professional? Com es distribueixen les vacances? Tinc dret a dos dies de festa setmanals? A quin preu es paguen les hores extres? Si treballo els dies festius, se m’ha de pagar un plus? Em poden canviar l’horari amb escasses hores d’antelació?

 

Tot això els/les empresaris/es ja ho saben, però mai t’ho diran. Cal estar formats i conèixer quines són les característiques, per exemple, del conveni amb el qual es regula el teu centre de treball.

 

A través del sindicat disposem dels mecanismes necessaris per a conèixer els elements més immediats i importants del dia a dia de la teva feina.

 

Informa’t i forma’t! Que mai et tornin a enganyar!

 

 

 

 

 

 

SOLIDARITAT I SUPORT MUTU

 

Tots/es som treballadors/es del mateix sector. Sabem la pressió que exerceixen els/les empresaris/es i els seus exèrcits d’encarregats davant les nostres demandes.

 

A través de la solidaritat i el suport mutu, fem extensiu els conflictes de l’hostaleria.

 

Siguis ajudant de cambrer, cambrer, cap de sala, ajudant de cuina, cuiner, xef, etc. cal estar al costat dels qui s’organitzen per a defensar-se de les agressions de la patronal hostalera, per damunt de diferències en la categoria professional i/o de contracte existents.

 

 

ORGANITZAR-SE ÉS LA NOSTRA MILLOR ARMA

 

 

 

SUOV CNT TERRASSA

 

Assessoria jurídica: cada dimecres de 18:30-20:30h

Assessoria sindical: cada divendres de 19-21h

 

Telèfon: 93 733 97 08

Correu electrònic: Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

 

 

 

Comencem un cicle de xerrades sobre Memòria Històrica Llibertària a CNT Terrassa. Des del 19 d'octubre fins el 23 de novembre, us esperem cada tarda al c/Sant Marian 223 a les 19:15.

 

 

cartell general cartell programa

 Aquesta setmana sobre els serveis d'informació de la CNT, a més comptarem amb Daniel Capmany que farà la presentació del llibre "El eco de las muletas. Una aproximación a Manuel Escorza de Val". Ens veiem divendres a les 19h!!

 

 

cartell

-Comuniquem que la nostra seu sindical estarà oberta des d'ara els dimecres i els divendres.

Horaris

Dimecres: de 18 a 20'30h. amb Assessoria Jurídica de 18'30. a 20'30h.

Divendres: de 19 a 21h. amb Assessoria d'Acció Sindical.

(Dilluns, dimarts i dijous tancat llevat excepcions i disponibilitats)

Jorge y Pablo absolucion

 

La pesadilla comenzó en aquella fría tarde de otoño, durante la huelga general del 14 de noviembre de 2012, cuando miles de logroñeses salieron a las calles, como en infinitud de ciudades, para denunciar unas políticas que les están colocando contra las cuerdas. Fue el segundo y último gran paro general realizado con el fin de frenar las políticas económicas del Gobierno del Partido Popular. El éxito de movilización con que se saldó puso en evidencia el descontento social ante los recortes de Mariano Rajoy y sus secuaces. La movilización fue de tal magnitud que los antidisturbios se asustaron y acabaron cargando sobre una multitud pacífica, con el resultado final de varios manifestantes heridos, diversas personas multadas y Pablo y Jorge detenidos y encausados por altercados.

Pero aquel no solo fue un día de rabia, sino también de miedo hacia unas calles a punto de estallar. A pesar de que el 15M ya había desbordado la capacidad de convocatoria de las estructuras políticas y sindicales tradicionales, tanto el Gobierno como la patronal precisaban unos interlocutores de confianza, que se apresten a cualquier tipo de componendas, por lo que era perentorio contener de alguna forma a los elementos de la protesta más activos y rupturistas.

Ese fue el telón de fondo delante del cual se desarrollaron una serie de actuaciones de marcada índole represiva. En Logroño concretamente la diana se fijó en la Confederación Nacional del Trabajo. Jorge y Pablo son reconocidos miembros de la CNT de dicha ciudad; al detenerles y encausarles, se daba también un contundente golpe a un sindicato que aquel 14 de noviembre consiguió encabezar una manifestación multitudinaria y congregar a miles de personas frente al palacete donde se cobija el presidente autonómico, al margen del resto de sindicatos.

No caben otro tipo de interpretaciones. Al día siguiente las fuerzas políticas y empresariales de la región aplaudirían una discutible actuación policial que dejó dos heridos graves y varios manifestantes contusionados, además de dos vidas militantes que pasaban a verse hipotecadas con el oscuro montaje judicial que se había armado en torno a ellas. De esta forma celebraban también que CNT, en vez de dedicarse a las tareas sindicales que le son propias, tenía que emprender una larga y difícil singladura para apoyar a sus compañeros procesados, Jorge y Pablo, dos cenetistas que acudieron a la huelga a defender los derechos de tod@s en nombre de la Confederación.

¿Qué hicieron nuestros dos compañeros durante la carga? Nada. Pablo aparece grabado en vídeo portando una pancarta con ambas manos, mientras que Jorge se encontraba muy lejos de allí, de camino a su trabajo en una población situada a más de cuarenta kilómetros de Logroño.

En el fondo, no nos engañemos, su único delito es el de ser conocidos militantes del sindicato CNT de Logroño, y por ese único motivo les piden penas de cárcel que van desde los tres años de cárcel para Jorge y los más de seis para Pablo. Pero no están solos. Su causa es la nuestra: la Confederación entera está con ellos.

La mañana de este 4 de septiembre, más de cinco años después de ocurridos los supuestos sucesos –y decimos supuestos porque la acusación no ha logrado sustentar sus cargos con pruebas, excepción hecha de los testimonios policiales–, hemos conocido por fin la sentencia por el juicio del 14-N, que condena a nuestros compañeros Jorge y Pablo a unas penas de un año y cuatro años y nueve meses de cárcel, respectivamente.
La noticia ha caído en CNT como un jarro de agua fría, no tanto desde el lado judicial –hay posibilidades de recurso, y no dudéis de que esta malhadada sentencia se recurrirá–, sino desde el moral. Nuestra desconfianza hacia lo que se viene a conocer como Justicia se ha visto confirmada. Y aunque ojalá pudiéramos decir lo contrario de este NO-CASO, vemos reafirmada nuestra posición sobre unas instituciones que si por algo se caracterizan, es por su hostilidad hacia el movimiento obrero.
¿Qué esperamos? Justicia. Pero no un nuevo y agotador proceso donde unos personajes teóricamente neutrales evalúan sobre unas pruebas y testimonios. Lo que queremos es el reconocimiento público de que nuestros dos compañeros fueron inculpados falsamente. La absolución. No creemos en sus palabras y testigos, nosotros y nosotras también estuvimos allí y además hemos visto los vídeos de lo sucedido en aquella manifestación.
Esta sentencia ha sido un paso atrás. Ahora daremos tres adelante, comenzando por la manifestación, convocada por StopRepresionRioja, que este sábado 8 de septiembre, a las 18:30, discurrirá desde el llamado Palacio de Justicia de Logroño. Nuestra única defensa es que más y más oídos se enteren de esta NO-Justicia.
Os enlazamos al comunicado de respuesta a la sentencia de StopRepresionRioja.

Desde el Secretariado Permanente del Comité Confederal queremos demostrarlo, invitándoos a participar en las jornadas que se están preparando en Logroño para apoyar a Pablo y Jorge.

 

fuente: www.cnt.es